Słodka Serwatka w Proszku (SWP)

Twoja słodka innowacja w biznesie B2B. Powstaje poprzez suszenie naturalnej serwatki, a następnie jest wykorzystywana jako doskonały składnik w przemyśle spożywczym i paszach. Idealna do wzbogacania deserów, ciast i produktów cukierniczych, oraz jako cenny dodatek do pasz dla zwierząt.

Słodka Serwatka w Proszku
830 EUR/MT
1.22%
Zapytaj o produkt
Notowania
Aspekty techniczne
Okres przydatności
Opakowanie
Zastosowanie
Polecane produkty

Notowania (cena)

Central Europe (EUR)
Miesiąc
3 miesiące
1 rok
3 lata
Prices subject to final confirmation. Indications made for EXW Central Europe.*

Aspekty techniczne

Serwatka słodka w proszku to sypki, jednolity proszek rozpuszczalny w wodzie. Ma on jasny kremowy kolor i typowy zapach słodkiej serwatki w proszku bez innych smaków czy zapachów. Jest wytwarzana poprzez suszenie koncentratu słodkiej serwatki – produktu ubocznego przy produkcji serów twardych.

SWP jest rozpuszczalne w wodzie. Wpływa na wzmocnienie koloru, a także występuje jako stabilizator i emulgator. Ponadto jest bogatym źródłem witamin oraz minerałów, takich jak wapń, fosfor, magnez i potas.

Foodcom S.A. oferuje również słodką serwatkę w proszku o jakości paszowej, której jakość potwierdza Certyfikat GMP+.

Pobierz specyfikacje

Okres przydatności

Okres przydatności słodkiej serwatki w proszku to około 18-24 miesięcy. Produkt należy przechowywać w suchym, czystym magazynie o max. temperaturze 25°C i wilgotności względnej max. 75%.

Opakowanie

Foodcom S.A. oferuje słodką serwatkę w proszku w opakowaniach po 25 kg oraz Big Bags z wkładką polietylenową wewnątrz zgrzewaną na gorąco.

Zastosowanie

W przemyśle spożywczym SWP znajduje zastosowanie w produkcji: produktów do smarowania, śmietany, twarogów i produktów twarogowych, jogurtów, lodów, mleka skondensowanego, serów topionych oraz napojów. Jej doskonałe właściwości brązujące są wykorzystywane do wzmacniania koloru podczas gotowania i pieczenia w wysokich temperaturach. Słodka serwatka w proszku jest również stosowana do zwiększania objętości bochenków chleba. Umożliwia ona także tworzenie i stabilizację emulsji w produkcji majonezów i sosów tłuszczowych.

Słodką serwatkę w proszku stosuje się też w paszach, ponieważ zawiera ona białko o wysokiej jakości, które może być wykorzystane jako źródło aminokwasów w diecie zwierząt.

Jest także wykorzystywana w przemyśle perfumeryjnym i farmaceutycznym przy produkcji szamponów, kremów, maseczek oraz leków.

CAS
N/A
Stan
Dostępny
Minimalne zamówienie
10 MT
Alternatywne nazwy
serwatka w proszku, sproszkowana serwatka

Jak działamy?

Kup teraz

Zapewniamy możliwość ekspresowego zakupu produktu w cenie widocznej na naszej stronie internetowej.


Płatność
Generowana jest faktura i przesłana na adres e-mail podany w formularzu. Zamówienia są realizowane na zasadzie przedpłaty. Termin płatności wynosi dwa dni robocze.
Transport
Obecnie oferujemy opcję odbioru osobistego zamówienia – na podstawie zasad Incoterms® EXW oraz FCA.
Kup teraz produkt

Zarezerwuj teraz

Zapewniamy możliwość rezerwacji produktu w cenie widocznej na stronie.


Płatność
Po dokonaniu wpłaty w wysokości 10% wartości zamówienia, produkt zostaje zarezerwowany na okres trzech dni. Następnie należy uregulować pozostałą kwotę.
Transport
Obecnie oferujemy opcję odbioru osobistego zamówienia – na podstawie zasad Incoterms® EXW oraz FCA.
Zarezerwuj teraz

Zapytanie ofertowe

Zapytanie ofertowe zostaje przekazane odpowiedniemu handlowcowi. Następnie nasz przedstawiciel nawiązuje kontakt w celu omówienia szczegółów zamówienia.


Płatność
Warunki płatności ustalane są podczas negocjacji handlowych.
Transport
We współpracy z naszym działem logistyki organizowany jest dogodny sposób transportu.
Zapytaj o produkt

Kontakt

Skontaktuj się z nami

Skontaktuj się przez formularz, a w ciągu 4 godzin otrzymasz odpowiedź na każde pytanie!

Szukasz zaufanego partnera w dystrybucji?
Potrzebujesz dostawcy dodatków do swojej produkcji?
Interesuje Cię produkt spoza przedstawionych na stronie?