720.00 Eur / 1 Tona
20,00 EUR ( 2,70% ) w 7 dni
40,00 EUR ( 5,26% ) w 28 dni

Serwatka słodka w proszku (SWP) produkowana jest z koncentratu serwatki płynnej podpuszczkowej, suszonego metodą rozpyłową. Słodka serwatka jest produktem odwodnionym występującym w postaci drobno zmielonego, higroskopijnego, suchego proszku.

 

Białko min. 11%, tłuszcz max. 1,5%, popiół max. 8,5%.

 

Serwatkę słodką w proszku stosuje się głównie do produkcji lodów, jogurtów, czekolady, pieczywa, serów przetworzonych. Jest również składnikiem paszowym.

 

Dostępna w opakowaniach 25 kg netto, opakowaniach typu „big bag” oraz hurtowo.

 

Standardowa data przydatności do spożycia to 12 miesięcy od daty produkcji.

Historia cen (Europa Centralna)

a
b

Historia cen (Europa Zachodnia)

a
b

Historia cen (Europa Południowa)

a
b

Historia cen (USA)

a
b

Historia cen (Nowa Zelandia)

a
b