Międzynarodowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności, obchodzony 7 czerwca, został ustanowiony przez Organizację Narodów Zjednoczonych w 2018 roku w celu szerzenia świadomości na temat znaczenia bezpieczeństwa żywności. Kwestia ta dotyczy wszystkich – od prawodawców po producentów i konsumentów. Debata na temat jakości żywności jest trudna, zwłaszcza w czasach gwałtownie rosnącej inflacji, a ceny produktów wciąż rosną.
Obecnie żywność jest przetwarzana w większych ilościach i wysyłana na większe odległości niż kiedykolwiek wcześniej. Współpraca i zaangażowanie wszystkich uczestników łańcucha dostaw żywności, właściwe zarządzanie i przepisy mają kluczowe znaczenie dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności.
Wybierz Foodcom jako dostawcę!
Dzięki Foodcom możesz mieć pewność, że produkty są starannie zapakowane i dobrze chronione podczas całej podróży. Jakość usług świadczonych przez Foodcom jest potwierdzona przez Certyfikat BRC Agents & Brokers, Certyfikat GMP+ i ICC BIO.