Olej Kokosowy

Olej Kokosowy to nie tylko doskonały składnik kulinarny o orientalnym smaku, ale również niezbędny element pielęgnacyjny. Odkryj jego wyjątkowe właściwości, które sprawiają, że jest niezbędny dla producentów artykułów spożywczych, firm kosmetycznych oraz farmaceutycznych.

Olej Kokosowy
Notowania
Aspekty techniczne
Okres przydatności
Opakowanie
Zastosowanie
Polecane produkty

Aspekty techniczne

Olej Kokosowy, zwany również masłem kokosowym, w temperaturze pokojowej jest białym ciałem stałym, powyżej 25°C staje się jasną cieczą. Ma charakterystyczny zapach i smak kokosa. Jest otrzymywany w wyniku tłoczenia i ogrzewania kopry – twardego miąższu palmy kokosowej.

Olej Kokosowy jest źródłem cennych witamin i minerałów, posiada właściwości regenerujące, nawilżające, antybakteryjne i antyoksydacyjne, korzystne do stosowania w produkcji kosmetyków. Posiada również wysoką temperaturę spalania, dzięki czemu może być stosowany w podwyższonych temperaturach.

Okres przydatności

Okres przydatności Oleju Kokosowego wynosi 4 tygodnie.

Opakowanie

Foodcom S.A. dostarcza swoim Partnerom Biznesowym Olej Kokosowy w opakowaniach 1L, 5L, IBC oraz luzem.

Zastosowanie

Olej Kokosowy jest tłuszczem stosowanym w przemyśle spożywczym, ponieważ nadaje potrawom orientalny, delikatnie kokosowy smak i aromat oraz jest bardzo stabilny po podgrzaniu. Wykorzystuje się go do pieczenia ciast, placków, deserów czekoladowych. Dodaje się go również do dressingów. Olej Kokosowy stosowany jako zamiennik tłuszczów zwierzęcych jest składnikiem w produkcji artykułów spożywczych pochodzenia roślinnego.

Olej Kokosowy ma również szerokie zastosowanie w przemyśle kosmetycznym. Jest stosowany w produktach do pielęgnacji skóry suchej, ponieważ tworzy na skórze warstwę ochronną zapobiegającą utracie wody. Można go również znaleźć w składzie nawilżających produktów do włosów. Olej Kokosowy zawiera kwas laurynowy, który ma właściwości antybakteryjne i przeciwwirusowe, dlatego jest również stosowany w specjalistycznych produktach kosmetycznych o działaniu przeciwtrądzikowym.

W branży farmaceutycznej Olej Kokosowy jest wykorzystywany do produkcji suplementów diety. Stanowi on składnik kapsułek zawierających witaminy rozpuszczalne w tłuszczach, pełniąc rolę substancji wypełniającej. Dodatkowo, Olej Kokosowy jest dodawany do preparatów poprawiających kondycję włosów i paznokci.

CAS
8001-31-8
Stan
Dostępny
Minimalne zamówienie
10 MT
Alternatywne nazwy
masło kokosowe, tłuszcz kokosowy, rafinowany olej kokosowy

Jak działamy?

Kup teraz

Zapewniamy możliwość ekspresowego zakupu produktu w cenie widocznej na naszej stronie internetowej.


Płatność
Generowana jest faktura i przesłana na adres e-mail podany w formularzu. Zamówienia są realizowane na zasadzie przedpłaty. Termin płatności wynosi dwa dni robocze.
Transport
Obecnie oferujemy opcję odbioru osobistego zamówienia – na podstawie zasad Incoterms® EXW oraz FCA.
Kup teraz produkt

Zarezerwuj teraz

Zapewniamy możliwość rezerwacji produktu w cenie widocznej na stronie.


Płatność
Po dokonaniu wpłaty w wysokości 10% wartości zamówienia, produkt zostaje zarezerwowany na okres trzech dni. Następnie należy uregulować pozostałą kwotę.
Transport
Obecnie oferujemy opcję odbioru osobistego zamówienia – na podstawie zasad Incoterms® EXW oraz FCA.
Zarezerwuj teraz

Zapytanie ofertowe

Zapytanie ofertowe zostaje przekazane odpowiedniemu handlowcowi. Następnie nasz przedstawiciel nawiązuje kontakt w celu omówienia szczegółów zamówienia.


Płatność
Warunki płatności ustalane są podczas negocjacji handlowych.
Transport
We współpracy z naszym działem logistyki organizowany jest dogodny sposób transportu.
Zapytaj o produkt

Kontakt

Skontaktuj się z nami

Skontaktuj się przez formularz, a w ciągu 4 godzin otrzymasz odpowiedź na każde pytanie!

Szukasz zaufanego partnera w dystrybucji?
Potrzebujesz dostawcy dodatków do swojej produkcji?
Interesuje Cię produkt spoza przedstawionych na stronie?