Masło w kostce

Masło w kostce

Handel produktami mleczarskimi

Foodcom S.A.
29 Wernyhory Street
02-727 Warsaw
Poland (Europe)

 

+48 22 652 36 59
foodcom@foodcom.pl

Nazwa masło zarezerwowana jest dla produktów bez domieszek tłuszczów roślinnych z określoną zawartością tłuszczu mlecznego - min. 82% (nie więcej niż 16% wody i 2% suchego mleka beztłuszczowego). Powstaje w procesie ubijania świeżej lub sfermentowanej śmietany lub mleka w specjalnej maszynie w celu rozbicia błon kuleczek tłuszczu i oddzielenia w ten sposób tłuszczu maślanego od maślanki.

Końcowy produkt to gęsta, gładka masa o żółtym kolorze i typowym zapachu.

 

Zastosowanie

Masło ma wiele właściwości użytkowych, takich jak świetna konsystencja i bogaty smak, które są bardzo przydatne w przemyśle piekarniczym i cukierniczym. Pozwala na dobry rozwój pieczywa wysokiej jakości. Ponadto doskonale sprawdza się w procesie laminowania oraz w warunkach wysokiego ciśnienia podczas produkcji. Dzięki temu może być świetnym składnikiem do produkcji ciastek, herbatników, rogalików i innych wypieków. Masło jest również jednorodne i spójne, dzięki czemu jest doskonałym dodatkiem do zup, mięs i dań gotowych.

 

Aspekty techniczne

Masło ma charakterystyczny smak i służy jako wzmacniacz aromatu i nośnik smaku. W wypiekach masło służy do uzyskania kruchej i chrupiącej konsystencji. Produkt jest również bogaty w witaminy A, D, K.

 

Asortyment masła oferowany przez Foodcom

Świeże masło

Masło mrożone
Masło laktyczne
Solone masło
Masło serwatkowe

 

Analiza fizyczno-chemiczna

Tłuszcz - min. 82%

Wilgotność - max. 16%
pH - 6,3-6,9

 

 

Okres przydatności do spożycia

Okres przydatności do spożycia świeżego masła wynosi 50 dni od daty produkcji, jeśli jest przechowywane w temperaturze od 0 ° C do 10 ° C, 2 miesiące, jeśli jest przechowywane w temperaturze -10 ° C, i 12 miesięcy, jeśli jest przechowywane w temperaturze -18 ° C.


Pakowanie i transport

Foodcom S.A. dostarcza masło dostępne w kostkach 200/250 gr.


Możemy dostarczyć kostki masła pod marką Foodcom lub marką własną.

Wdrażane wyłącznie środki transportu suche, czyste, wolne od obcych zapachów i szkodników, w warunkach chłodniczych w temperaturze od 0 ° C do 10 ° C.



Dlaczego warto wybrać Foodcom jako dostawcę produktów mleczarskich?

Jakość usług świadczonych przez Foodcom potwierdza certyfikat BRC Agents & Brokers.


Nasz zespół wsparcia sprzedaży pomoże naszym handlowcom w płynnym i efektywnym prowadzeniu kontraktów i transakcji biznesowych, aby zapewnić najlepszą jakość usług wszystkim naszym Partnerom biznesowym. Zespół logistyczny zajmie się transportem, a dział finansowy będzie odpowiedzialny za wszystkie sprawy związane z finansową częścią transakcji.

Archival prices

Login or register to see prices chart.