Mozzarella

Mozzarella to niedojrzewający ser podpuszczkowy, tradycyjnie z południowych Włoch. Ma słodki, łagodny smak i niską wilgotność. Tekstura jest mocna o gładkiej powierzchni i kolorze od białego do kości słoniowej.

 

Mozzarella ma wiele właściwości funkcjonalnych, które świetnie sprawdzają się w zastosowaniach przemysłowych - jest idealna do topienia, szatkowania. Po podgrzaniu brązowieje i jest rozciągliwy. Ponadto ma dużą elastyczność i dodaje lepkości. Dzięki tym cechom Mozzarella jest idealnym wyborem do pizzy, sałatek, dań gotowych, lasagne, makaronów itp.

 

Analiza chemiczno - fizyczna:
Zawartość tłuszczu w suchej masie min. 40%
Wilgotność: 49%
pH: 5,1-5,9
Sól: 1%

 

Foodcom S.A. dostarcza Mozzarellę pakowaną w 3 kg bloki lub eurobloki (około 15 kg). Foodcom S.A. może również dostarczyć rozdrobnioną mozzarellę pakowaną w paczki.

 

Nasze doświadczenie i wysoką jakość usług potwierdza certyfikat BRC Agents & Brokers.

 

Przechowywanie:
Mozzarellę należy przechowywać w lodówce w temperaturze 2 ° C - 10 ° C oraz chronić przed światłem i zapachami.

 

Termin przydatności standardowej: 50 dni od daty produkcji.

Historia cen

Zaloguj się lub zarejestruj aby zobaczyć wykres cen.