KONCENTRAT BIAŁKA SERWATKOWEGO 35% (WPC 35) jest otrzymywany w zaawansowanym procesie niskotemperaturowej ultrafiltracji przy odseparowaniu laktozy, dzięki czemu część białek w serwatce pozostaje nienaruszonych. Koncentraty białek serwatkowych mogą zawierać od 35 do 90% białka. Koncentrat w formie sypkiej jest neutralny w smaku, przez co można nadać mu dowolny smak i zapach.

 

WPC (Whey Protein Concentrate) 35 znalazło zastosowanie w produkcji koncentratów spożywczych, lodów, jogurtów, napojów, wędlin mięsnych oraz przede wszystkim odżywek dla sportowców i żywności funkcjonalnej.

 

Białko min. 35%.

 

WPC 35 dostępne jest w opakowaniach 15/20/25 kg oraz opakowaniach typu „big bag”.

 

Standardowy termin przydatności do spożycia to 12 miesięcy od daty produkcji.

Historia cen

Zaloguj się lub zarejestruj aby zobaczyć wykres cen.