Mleko przerzutowe odtłuszczone

Dostawca płynnych produktów mleczarskich

Foodcom S.A.
29 Wernyhory Street
02-727 Warsaw
Poland (Europe)

 

+48 22 652 36 59
foodcom@foodcom.pl

Mleko pasteryzowane odtłuszczone jest przygotowywane z surowego mleka poprzez mechaniczne oddzielenie prawie całego tłuszczu i zmniejszenie jego nasycenia do 0,05% lub mniej. Produkt jest również pasteryzowany w celu usunięcia wszelkich patogenów i przedłużenia okresu przydatności do spożycia.
Mleko pasteryzowane odtłuszczone ma postać płynną i stałą, białą barwę. Ma charakterystyczny zapach i smak pasteryzowanego produktu mlecznego, bez obcych zapachów.


Zastosowanie

Najpopularniejsze zastosowania w sektorze mleczarskim to produkcja mleka w proszku, serów i napojów mlecznych.


Aspekty techniczne

Odtłuszczanie mleka zwykle odbywa się w wirówce, w której skupiska tłuszczu są oddzielane od bardziej płynnej części mleka, która jest następnie zbierana. W efekcie produktem końcowym jest mleko o zawartości tłuszczu obniżonej do 0,05% lub mniej, ale z zachowaniem większości składników odżywczych.


Pasteryzację produktu przeprowadza się poprzez podgrzanie mleka do przynajmniej 71,5 71C przez 15 do 20 sekund, a następnie gwałtowne schłodzenie do 10 toC lub mniej. Ten proces zapewnia, że ​​produkt jest pozbawiony wszelkich patogenów lub niepożądanych bakterii. Test fosfatazy służy do sprawdzenia, czy proces został przeprowadzony prawidłowo.

 

Analiza fizyczno-chemiczna

Zawartość tłuszczu - <= 0,05%

Wartość pH - 6,6 - 6,8
Gęstość -> = 1,0310
Pasteryzacja - brak fosfatazy
Kwasowość - 6,0-7,5

 


Okres przydatności do spożycia

Produkt przechowywany jest w temperaturze 6ᵒC lub niższej.


Pakowanie i transport

Mleko jest transportowane w samochodach-silosach. 


Produkt jest zgodny z rozporządzeniem (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. Ustanawiającym szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego. Proces transportu spełnia wymagania rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. W sprawie higieny środków spożywczych.

 

 

Dlaczego warto wybrać Foodcom jako dostawcę produktów mleczarskich?

Jakość oferowanych przez nas usług potwierdza certyfikat BRC Agents & Brokers.


Nasz zespół wsparcia sprzedaży pomoże naszym handlowcom w płynnym i efektywnym prowadzeniu kontraktów i transakcji biznesowych, aby zapewnić najlepszą jakość usług wszystkim naszym Partnerom biznesowym. Nasz zespół logistyczny zajmie się transportem, a dział finansowy będzie odpowiedzialny za wszystkie sprawy związane z finansową częścią transakcji.

Historia cen

Zaloguj się lub zarejestruj aby zobaczyć wykres cen.