Mączka z indyka

Mączka z indyka jest wytwarzana ze świeżych produktów ubocznych z indyka lub tusz uzyskanych w rzeźniach. Skóra, pióra, stopy, głowy i kości są pobierane od indyków poddanych ubojowi w celu spożycia przez ludzi. Surowiec jest później podgrzewany, gotowany, suszony, prasowany i drobno mielony. Produktem końcowym jest jednorodna, jasnobrązowa mączka.

 

Aplikacje

 

Mączka z indyka stosowana jest jako składnik premiksów w produktach karmy dla zwierząt domowych.

 

Zakres mączek oferowanych przez Foodcom

 

Posiłek z krwi drobiu 88%

Mieszany Posiłek Krew 90%

Mączka Rybna 71%

Mączka mięsno-kostna

Posiłek z kaczki

Posiłek z indyka

Mączka z piór



Aspekty techniczne

 

Mączka z indyka jest doskonałym źródłem wysoko przyswajalnego i smacznego białka dla zwierząt domowych. Produkt zawiera również witaminy, minerały i antyoksydanty oraz ryboflawinę odpowiedzialną za lepsze wchłanianie składników odżywczych.

 

Analiza fizykochemiczna

 

Białko – 60%

Tłuszcz – 13%

Popiół – 24%

 

Okres trwałości

Okres przydatności do spożycia mączki z indyka wynosi 8-12 tygodni.

 

Opakowania

Foodcom oferuje mączki z indyka dostępne luzem lub w big bagach.

 

Dlaczego warto wybrać Foodcom jako europejskiego dostawcę dodatków paszowych?

 

Jakość usług świadczonych przez Foodcom potwierdza certyfikat BRC Agents & Brokers.

Nasz wspaniały zespół wsparcia sprzedaży pomoże naszym handlowcom przeprowadzić umowy i transakcje biznesowe w płynny i skuteczny sposób, aby zapewnić najlepszą jakość usług wszystkim naszym partnerom biznesowym. Nasz zespół logistyczny zajmie się transportem, a dział finansowy zajmie się wszystkimi sprawami związanymi z finansową częścią transakcji.