2960.00 Eur / 1 Tona
20,00 EUR (0,68%) w 7 dni
10,00 EUR (0,34%) w 28 dni

Produkcja sera Cagliata opiera się na koagulacji pasteryzowanego mleka za pomocą podpuszczki mikrobiologicznej. Powstałe w wyniku koagulacji skrzepy sera osusza się i formuje w bloki, które następnie są zanurzane w roztworze solanki i zamrażane by uniknąć procesu dojrzewania sera.

 

Ser Cagliata jest miękki i elastyczny, o barwie od bladożółtej do białej. Ser cechuje dobra topliwość, przez co znalazł szerokie zastosowanie przy wyrobie pizzy i zapiekanek. Można go również użyć jako półprodukt przy wytwarzaniu sera Mozzarella.

 

Ser pakowany jest w blokach 9 lub 15 kg.

 

Zawartość tłuszczu w suchej masie: 45%

 

Standardowa data przydatności: 4 miesiące od daty produkcji.

Historia cen

a
b