5500.00 Eur / 1 Tona
100,00 EUR (1,79%) w 7 dni
350,00 EUR (6,80%) w 28 dni

KONCENTRAT BIAŁKA SERWATKOWEGO instant (WPC 80 instant) otrzymywany jest w zaawansowanym procesie niskotemperaturowej ultrafiltracji przy odseparowaniu laktozy, dzięki czemu część białek w serwatce pozostaje nienaruszonych. Koncentraty białek serwatkowych mogą zawierać od 35 do 90% białka. Koncentrat w formie sypkiej jest neutralny w smaku, przez co można nadać mu dowolny smak i zapach.

 

WPC 80 (Whey Protein Concentrate) znalazło zastosowanie w produkcji koncentratów spożywczych, lodów, jogurtów, napojów, wędlin mięsnych oraz przede wszystkim odżywek dla sportowców i żywności funkcjonalnej.

 

Koncentrat typu instant rozpuszcza się szybko i łatwo nawet w zimnej wodzie.

 

Białko min. 80%, tłuszcz max. 8%, popiół max. 3,5%.

 

WPC dostępne jest w opakowaniach 15/20/25 kg oraz opakowaniach typu „big bag”.

 

Standardowy termin przydatności do spożycia to 12 miesięcy od daty produkcji.

Historia cen

a
b