3090.00 Eur / 1 Tona
0,00 EUR (0,00%) w 7 dni
30,00 EUR (0,98%) w 28 dni

Pełne mleko w proszku (FCMP) powstaje w wyniku procesu suszenia rozpyłowego koncentratu świeżego, pasteryzowanego, pełnego mleka krowiego. Produkt dzieli się pod względem zawartości tłuszczu i może zawierać 24%, 26% i 28% tłuszczu w suchej masie. Zawartość białka min. 26%, popiół max. 6,6%.

 

Pełne mleko w proszku ma szerokie zastosowanie w całym przemyśle spożywczym. Głównie używane jest w przemyśle cukierniczym, czekoladowym i lodziarskim oraz przemyśle piekarniczym, do produkcji mrożonej żywności, napojów mlecznych, zup w proszku, itp.

 

Dostępny w opakowaniach 25 kg netto, opakowaniach typu „big bag” oraz hurtowo.

 

Standardowa data przydatności do spożycia to 12 do 18 miesięcy od daty produkcji.

 

Produkt jest dostępny w wersjach: niestandaryzowanej, standaryzowanej, low heat, medium heat, high heat.

Historia cen

a
b