6300.00 Eur / 1 Tona
150,00 EUR (2,33%) w 7 dni
850,00 EUR (15,60%) w 28 dni

Kazeina to główne białko mleka krowiego, jest otrzymywana dwiema metodami: przez koagulację przy użyciu kwasu lub też pod wpływem podpuszczki.

 

Kazeinę kwaśną wykorzystuje się do produkcji odżywek dla dzieci i sportowców oraz jako dodatek funkcjonalny w przemyśle mięsnym, garmażeryjnym, cukierniczym, piekarniczym, do produkcji koncentratów spożywczych, serów, produktów mlecznych.

 

Kazeina otrzymywana poprzez koagulację przy użyciu kwasu ma również szerokie zastosowanie w przemyśle, np. przy produkcji wodoodpornych klejów kazeinowych stosowanych do sklejenia drewna, oklein, sklejek, mebli, tekstury, skóry, dykty. Z kazeiny wytwarza się również tworzywo sztuczne Galalit.

 

Dostępna w opakowaniach 20/25kg oraz opakowaniach typu „big bag”.

 

Data przydatności do spożycia to 12 miesięcy od daty produkcji.

Historia cen

a
b